11 maart 2023 - Open Dag

Studieroute Jonge Kind: voltijd + specialisatie

4 jaar

voltijd

Bachelor

Weet je al zeker dat je met kinderen wilt werken die aan de beginfase van hun ontwikkeling staan? Met de studieroute Jonge kind kun je je meteen concentreren op lesgeven aan peuters tot en met groep 4. Zo kun jij buitengewoon efficiënt en doelgericht studeren. Je kunt kiezen voor locatie Amsterdam of locatie Alkmaar.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Studieroute Jonge Kind: voltijd + specialisatie

Wat is het verschil met de reguliere pabo?

In de reguliere opleiding zijn de eerste twee jaren gericht op alle groepen van het basisonderwijs. Vanaf het derde jaar start je met een leeftijdsspecialisatie jonge kind of oudere kind. Je begint dus met een brede verkenning van het onderwijs en gaat je later in de opleiding meer specialiseren. In de studieroute Jonge kind begin je vrijwel direct met de onderbouwgroepen.

Onderwijsprogramma

Na een korte brede oriëntatie op de opleiding en het beroep leerkracht, verdiep je je al na enkele weken in het onderwijs aan het jonge kind. Hoe verloopt de ontwikkeling? Hoe leren jonge kinderen? Hoe kun je het spel van kleuters begeleiden. Hoe zorg je ervoor dat zij spelend leren?
Je loopt stage in de hele onderbouw.In de tweede helft van je studie ga je aan de slag met doorgaande ontwikkelings- en leerlijnen in de basisschool. Je krijgt goed zicht op de manier waarop kinderen zich in de hogere jaren verder ontwikkelen. Je loopt stage in groep 4 of eventueel groep 5.

Bij het invullen van je keuzeminor heb je de mogelijkheid om je verder te specialiseren in peuters of juist in wat oudere kinderen. Waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Waarom IPABO

Hogeschool IPABO is een zelfstandige opleiding voor leraar basisonderwijs met twee vestigingen, in Amsterdam en Alkmaar. Waar je ook studeert, de lijn tussen docent en student is altijd kort. Wij vinden persoonlijke aandacht belangrijk. Samen werken wee aan dezelfde missie: kinderen helpen in hun ontwikkeling, hun nieuwsgierigheid prikkelen en talenten laten groeien.

Michelle

Opstaan op maandagochtend doe ik niet meer met tegenzin, omdat ik dan voor de klas met lieve kinderen mag staan.

Michelle, student
Mirte

Gezichtjes die oplichten als de kinderen mij bij de deur voor het klaslokaal zien staan. Daar doe ik het voor!

Mirte, student
Evert Jan student

Het mooiste aan dit vak: het moment dat kinderen stralen van trots als ze het maximale uit zichzelf hebben gehaald.

Evert Jan, student

Vraag een brochure aan van deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming