2 februari 2023 - Open Dag

Studieroute Jonge Kind: voltijd + specialisatie

4 jaar

Voltijd

Bachelor

Weet je al zeker dat je met kinderen wilt werken die aan de beginfase van hun ontwikkeling staan? Met de studieroute Jonge kind kun je je meteen concentreren op lesgeven aan peuters tot en met groep 4. Zo kun jij buitengewoon efficiënt en doelgericht studeren.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Studieroute Jonge Kind: voltijd + specialisatie

Toelating Jonge Kind

 • Aanmelden

  Kies in Studielink voor de pabo-voltijdopleiding van Hogeschool IPABO. In de bevestigingsmail die je van ons ontvangt, staat een link. Via die link kun je kenbaar maken dat je interesse hebt in de studieroute Jonge kind. We nemen daarna contact met je op.

 • Toelatingseisen

  Studenten die toelaatbaar zijn voor de voltijd bacheloropleiding aan Hogeschool IPABO, kunnen in aanmerking komen voor de Studieroute Jonge kind. Zij moeten aan de volgende criteria te voldoen:

  • Je hebt je aangemeld voor de voltijd aan Hogeschool IPABO via Studielink.
  • Je doet de studiekeuzecheck voor de zomervakantie.
  • Je levert je huiswerkopdracht op tijd in.
  • Je voert alle opdrachten tijdens de studiekeuzecheck uit.
  • Tijdens de studiekeuzecheck maak je de toets rekenen-wiskunde (wiscat). Bij overintekening voor de studieroute Jonge kind kan je score voor de wiscat de doorslag geven voor je selectie (de landelijke norm is 103).
  • Als je het benodigde diploma in het buitenland hebt behaald, moet je ook in het bezit zijn van het diploma NT2, niveau 2. De examencommissie stelt door middel van een test vast of je het Nederlands voldoende beheerst om de opleiding met goed gevolg te kunnen doorlopen. De examencommissie brengt een bindend advies uit.
 • Studiekeuzecheck

  Voordat je van start gaat, maken we graag persoonlijk kennis tijdens de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. Na inschrijving ontvang je de datum voor jouw studiekeuzecheck met een toelichting voor deze dag.

  Na afloop van de studiekeuzecheck krijg je een studieadvies. Maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf grotendeels je eigen studiesucces.

  Wil je weten wat de studiecheck precies inhoudt? Kijk dan even hier.