2 februari 2023 - Open dag

Leraar basisonderwijs vierjarige deeltijdopleiding

4 jaar

Deeltijd

Bachelor

Ben je niet in de gelegenheid om dagelijks een opleiding te volgen, dan biedt de deeltijdopleiding uitkomst. Op de locatie Amsterdam volg je de vierjarige deeltijdopleiding op woensdagavond van 18.30-21.45 uur en op zaterdag van 8.45 – 17 uur. Een dag in de week loop je stage.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Leraar basisonderwijs vierjarige deeltijdopleiding

Toelating

 • Toelatingseisen

   Voor toelating tot Hogeschool IPABO moet je in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s: mbo-4, havo, vwo, hbo, wo of een getuigschrift dat gelijkwaardig is aan een van bovenstaande diploma’s, buitenlandse getuigschriften inbegrepen.

  Als je het benodigde diploma in het buitenland hebt behaald, moet je ook in het bezit zijn van het diploma NT2, niveau 2. De examencommissie stelt door middel van een test vast of je het Nederlands voldoende beheerst om de opleiding met goed gevolg te kunnen doorlopen. De examencommissie brengt een bindend advies uit.

  Voldoe je niet aan bovenstaande toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek. Ook dan gelden de aanvullende toelatingseisen vanuit het ministerie. Meer informatie vind je op deze pagina.

 • Studiekeuzecheck

  Voordat je van start gaat, maken we graag persoonlijk kennis tijdens de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. Na inschrijving ontvang je de datum voor jouw studiekeuzecheck met een toelichting voor deze dag.

  Na afloop van de studiekeuzecheck krijg je een studieadvies. Maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf grotendeels je eigen studiesucces.

  Wil je weten wat de studiecheck precies inhoudt? Kijk dan hier.