11 maart 2023 - Open dag

Leraar basisonderwijs verkorte deeltijdopleiding

2,5 jaar

deeltijd

Bachelor

Een volwaardige pabo-opleiding afronden in slechts tweeëneenhalf jaar in plaats van vier jaar. Dat kan. Als jij al een hbo- of wo-opleiding achter de rug hebt kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de verkorte deeltijdopleiding. Op de locatie Amsterdam volg je de opleiding op woensdag van 14:45-21:45 uur en op zaterdag van 8.45 – 17:00 uur. Een dag in de week loop je stage. Deze opleiding wordt alleen in Amsterdam aangeboden.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Leraar basisonderwijs verkorte deeltijdopleiding

Na de opleiding

Met je diploma kun je in verschillende beroepen en vakrichtingen terecht. Naast leraar basisonderwijs kun je denken aan:

 • werken in een sector die ligt in de sfeer van het onderwijs, zoals educatieve dienstverlening of beroepen waarin de begeleiding van kinderen centraal staat.
 • een leidinggevende functie, vanwege je vaardigheden op sociaal en communicatief gebied.
 • Wil je verder studeren?

  Dan is je diploma je entreekaart voor een volgende, aanvullende studie:

  • een hbo-master om je verder te specialiseren, bijvoorbeeld in Onderwijs & Technologie, Educational Needs, Leren en Innoveren
   of Toekomstgericht onderwijs.
  • aan een universiteit, bijvoorbeeld pedagogiek of psychologie.
  • vakspecialist bewegingsonderwijs, wanneer je graag aan alle groepen op de basisschool gymles wilt geven. Op Hogeschool IPABO kun je hier al in de minorfase een start mee maken.