11 maart 2023 - Open dag

Leraar basisonderwijs verkorte deeltijdopleiding

2,5 jaar

deeltijd

Bachelor

Een volwaardige pabo-opleiding afronden in slechts tweeëneenhalf jaar in plaats van vier jaar. Dat kan. Als jij al een hbo- of wo-opleiding achter de rug hebt kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de verkorte deeltijdopleiding. Op de locatie Amsterdam volg je de opleiding op woensdag van 14:45-21:45 uur en op zaterdag van 8.45 – 17:00 uur. Een dag in de week loop je stage. Deze opleiding wordt alleen in Amsterdam aangeboden.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Leraar basisonderwijs verkorte deeltijdopleiding

Toelating

 • Toelatingseisen

  Voor toelating tot de verkorte opleiding moet je in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s:

  • bachelor of master hbo-graad
  • bachelor of master wo-graad

  Als je het benodigde diploma in het buitenland hebt behaald, moet je ook in het bezit zijn van het diploma NT2, niveau 2. De examencommissie stelt door middel van een test vast of je het Nederlands voldoende beheerst om de opleiding met goed gevolg te kunnen doorlopen. De examencommissie brengt een bindend advies uit.

 • Studiekeuzecheck

  Voordat je van start gaat, maken we graag persoonlijk kennis tijdens de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. Na inschrijving ontvang je de datum voor jouw studiekeuzecheck met een toelichting voor deze dag.

  Na afloop van de studiekeuzecheck krijg je een studieadvies. Maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf grotendeels je eigen studiesucces.

  Wil je weten wat de studiecheck precies inhoudt? Kijk dan even hier.