2 februari 2023 - Open Dag

Pedagogisch Educatief Professional (deeltijd)

2 jaar

Deeltijd

Associate degree

Werk je al met kinderen en wil je verder groeien? Dan is deze tweejarige opleiding ideaal.  Maar ook met een havo- of mbo-diploma op zak is deze praktijkgerichte opleiding geschikt. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden en stimuleren. Je gaat als specialist aan de slag op een kinderdagverblijf, als leerkrachtondersteuner in het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs of in de buitenschoolse opvang.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Pedagogisch Educatief Professional (deeltijd)

Toelating

 • Associate degree

  Een Associate degree (Ad) is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs (hbo) en zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in. Het is een hbo-opleiding op niveau 5  waarbij het leren in de praktijk een belangrijke rol inneemt. Een Associate degree is een wettelijk diploma.

 • Toelatingseisen

  Voor toelating tot Hogeschool IPABO moet je in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s: mbo-4, havo, vwo, hbo, wo of een getuigschrift dat gelijkwaardig is aan een van bovenstaande diploma’s, buitenlandse getuigschriften inbegrepen.

  Ben je 21 jaar of ouder en ben je niet in bezit van de vereiste diploma’s dan kun je gebruik maken van een aparte toelatingsregeling. Met een toelatingsonderzoek wordt bepaald of je alsnog toegelaten kunt worden tot de opleiding.

  Als je het benodigde diploma in het buitenland hebt behaald, moet je ook in het bezit zijn van het diploma NT2, niveau 2. De examencommissie stelt door middel van een test vast of je het Nederlands voldoende beheerst om de opleiding met goed gevolg te kunnen doorlopen. De examencommissie brengt een bindend advies uit.

  Meer informatie over de inschrijving vind je op deze pagina.

 • Studiekeuzecheck

  Voordat je van start gaat, maken we graag persoonlijk kennis tijdens de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. Na inschrijving ontvang je de datum voor jouw studiekeuzecheck met een toelichting voor deze dag.

  Na afloop van de studiekeuzecheck krijg je een studieadvies. Maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf grotendeels je eigen studiesucces.

  Wil je weten wat de studiecheck precies inhoudt? Kijk dan even hier.