11 maart 2023 - Open Dag

Pedagogisch Educatief Professional (deeltijd)

2 jaar

deeltijd

Associate degree

Werk je al met kinderen en wil je verder groeien? Dan is deze tweejarige opleiding ideaal.  Maar ook met een havo- of mbo-diploma op zak is deze praktijkgerichte opleiding geschikt. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden en stimuleren. Je gaat als specialist aan de slag op een kinderdagverblijf, als leerkrachtondersteuner in het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs of in de buitenschoolse opvang.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Pedagogisch Educatief Professional (deeltijd)

Voltijd en deeltijd

Voor studenten die de havo of een mbo-4 opleiding, bij voorkeur in sociaal-pedagogische richting, hebben afgerond wordt de opleiding in voltijd aangeboden. Ben je al werkzaam in de kinderopvang, basisschool of naschoolse opvang, dan kun je de opleiding in deeltijd volgen.

  • Voltijd

    Als voltijdstudent volg je twee dagen per week onderwijs aan Hogeschool IPABO. De lessen vinden plaats op maandag en dinsdag. De voltijdopleiding wordt alleen in Amsterdam aangeboden. Daarnaast loop je twee dagen per week (16 uur) stage. In de voltijdopleiding volg je meer lessen dan in de deeltijdopleiding en krijg je meer begeleiding bij het praktijkleren. Als je de voltijdopleiding volgt, heb je recht op studiefinanciering en een Ov-kaart (zie de website van DUO).

  • Deeltijd

    Als deeltijdstudent heb je al een relevante werkplek waar je minimaal 16 uur per week werkzaam bent. Je volgt één dag in de week les. Je hebt minder lessen dan in de voltijdopleiding en er wordt dan ook van je verwacht dat je meer zelfstudie doet. Je kunt kiezen voor locatie Amsterdam (lesdag maandag) of locatie Alkmaar (lesdag vrijdag).