2 februari 2023 - Open Dag

Universitaire pabo: voltijd + Pedagogische Wetenschappen

4 jaar

Voltijd

Bachelor

Als je klaar bent met de universitaire pabo heb je in een klap twee bachelorsdiploma’s op zak: leraar basisonderwijs en Pedagogische Wetenschappen. Je combineert de beroepsgerichte pabo met een wetenschappelijke opleiding aan de Vrije Universiteit. Onderzoeksvaardigheden die je leert aan de universiteit kun je direct toepassen in de praktijk.

Inschrijven opleiding Brochure aanvraag
Universitaire pabo: voltijd + Pedagogische Wetenschappen

Toelating

 • Toelatingseisen

  Voor toelating tot de universitaire pabo moet je in het bezit zijn van een vwo-diploma of een hbo-bachelor. Je kunt ook instromen met een hbo-propedeuse maar dan zijn er extra toelatingseisen op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Kijk hier voor de toelatingseisen die gelden bij de Vrije Universiteit.

  Als je het benodigde diploma in het buitenland hebt behaald, moet je ook in het bezit zijn van het diploma NT2, niveau 2. De examencommissie stelt door middel van een test vast of je het Nederlands voldoende beheerst om de opleiding met goed gevolg te kunnen doorlopen. De examencommissie brengt een bindend advies uit.

  Voldoe je niet aan bovenstaande toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek. Ook dan gelden de aanvullende toelatingseisen vanuit het ministerie en de toelatingseisen aan de Vrije Universiteit.

 • Studiekeuzecheck

  Voordat je van start gaat, maken we graag persoonlijk kennis tijdens de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. Na inschrijving ontvang je de datum voor jouw studiekeuzecheck met een toelichting voor deze dag.

  Na afloop van de studiekeuzecheck krijg je een studieadvies. Maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf grotendeels je eigen studiesucces.

  Wil je weten wat de studiecheck precies inhoudt? Kijk dan even hier.