Header image

Rekencoördinator & Rekenspecialist

Image about: incompany
Image about: maatwerk

Wil jij je sterk maken voor goed rekenonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Rekencoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Sign in
Deel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Je geldt straks als de rekencoördinator van je basisschool, of op bovenschools niveau. Vakinhoudelijk weet je alles van rekenen en wiskunde. Je begrijpt ook hoe je op verschillende niveaus leerlingen kunt ondersteunen. Die kennis kun je als geen ander overdragen op je collega’s, die je ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van hun rekenlessen. In samenspraak met de directie stel jij het beleid op voor het rekenonderwijs.

Je vergroot je eigen kennis van reken- en wiskundedidactiek tijdens de bijeenkomsten rekenspecialist. Tijdens het onderdeel veranderkunde krijg je tools in handen om in de rol van coördinator je collega’s te motiveren en te ondersteunen bij het werken aan beter reken- en wiskundeonderwijs. De combinatie van rekenspecialisme met inzicht in de dynamiek van de organisatie met het onderdeel veranderkunde zorgen dat je jouw rol van rekencoördinator goed in zal kunnen vullen.

Maatwerk en incompany (op eigen locatie) is mogelijk. We gaan graag in gesprek om de inhoud zoveel mogelijk af te stemmen op de vraagstukken en behoeften van deelnemers en scholen.

Doelen
Doelen

Je werkt actief aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op je eigen school. Je stelt in samenspraak met de directie een beleidsplan op gericht op kwaliteitsverbetering en geeft samen met collega’s uitvoering aan dit plan.

Doelgroep
Doelgroep

Leerkrachten die werken aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en zich willen ontwikkelen tot vakinhoudelijk coördinator.

Omvang
Omvang

Deze module omvat 18 bijeenkomsten van 3 uur, waaronder een bijeenkomst voor presenteren. De totale studiebelasting van deze module bedraagt 336 uur.

Investering
Investering

De kosten per deelnemer voor de totale opleiding rekencoördinator bedragen €2.985,-. De opleiding Rekencoördinator  omvat twee modules rekenspecialist en één module veranderkunde. De kosten voor boeken en materialen bedragen ongeveer €250,-.

Toelatingseisen
Toelatingseisen

Afgeronde pabo-opleiding. Je ambitie is om in samenspraak met de directie de kwaliteit van het reken- en wiskundeonderwijs op jouw school te verbeteren.

Certificering
Certificering

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Rekencoördinator.

Periode
Periode

Bijeenkomsten vinden plaats op woensdagen van 15.00-18.00.

Online voorlichting 29 mei 15 - 16 uur

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Adviesgesprek

Marcel van der Zee helpt
je bij het zetten van je
volgende carrièrestap!

Adviesgesprek aanvragen
Marcel van der Zee Studieadviseur