Over IPABO

Hogeschool IPABO is een gespecialiseerde hogeschool voor basisonderwijs, kinderopvang en voorschoolse educatie. Vanuit Amsterdam en Alkmaar delen we kennis die voldoet aan vragen van vandaag en morgen. Kennis waar de beroepspraktijk op wacht en die grenzen verlegt. Daarom doen we praktijkgericht onderzoek en werken we nauw samen met de basisscholen.

Organisatie, bestuur en missie

Elk jaar volgen ruim 1200 studenten de voltijd en deeltijd bacheloropleiding tot leraar basisonderwijs, de universitaire pabo en de associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) bij IPABO. Daarnaast bieden we programma’s voor zij-instromers, nascholing en in-company trajecten.

Lees meer over:

Werken bij Hogeschool IPABO

Hogeschool IPABO stoomt talenten persoonlijk klaar tot de onvergetelijke, inspirerende leraren die we allemaal gehad hadden willen hebben. Vol denkkracht, daadkracht en veerkracht. We hebben als organisatie een voorbeeldfunctie in de impact die we vragen van de studenten. Dit maken we waar met eveneens impactvolle medewerkers. We zijn geen instituut, we zijn een team. Vol kracht. Vol leerkracht. Vol impact.

Vacatures IPABO

De leukste opleidingen volg je bij IPABO

Kies je voor IPABO dan kies je voor impact. Voor een opleiding die draait om jou. Zodat je ontdekt wie je bent en waar je voor staat. En je je leert verhouden tot anderen, van welke levensbeschouwelijke of culturele achtergrond dan ook. Bij IPABO word je een persoonlijkheid. Iemand die het verschil maakt. Die je bij blijft. Vol kracht. Vol leerkracht. Vol impact.

Bekijk alle opleidingen

Kom naar de open dag!