Nieuws en verhalen

Filters

Categorie
Gefilterd op:
cijfers en rekentekens
Nieuws
Kenniscentrum
26 april 2023

Werken aan kwaliteit reken-wiskundeonderwijs

Het lectoraat rekenen-wiskunde is nauw betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe kerndoelen voor dit vak. Kerndoelen moeten verbonden zijn met andere domeinen.

Lees meer over

Lees verder

Week van het Kinderboek
17 april 2023

Feestelijke Week van het Kinderboek

Traditiegetrouw vond in de laatste week van maart de IPABO Week van het Kinderboek plaats voor alle eerstejaarsstudenten.

Lees meer over

Lees verder

lectoraat Kansengelijkheid
6 april 2023

Vliegende start lectoraat Kansengelijkheid

Na de feestelijke lectorale rede is het lectoraat Kansengelijkheid in september 2022 echt van start gegaan. Vier activiteiten van de afgelopen maanden nader beschreven.

Lees meer over

Lees verder

5 april 2023

Inouk Boerma aangesteld als Associate Lector Lezen

Per 1 maart is Inouk Boerma benoemd tot Associate Lector Lezen bij Hogeschool IPABO, zij is vanuit die rol verantwoordelijk voor de nieuwe Onderzoekslijn Lezen. Dit is het eerste lectoraat in Nederland op dit vakgebied. Hogeschool IPABO wil met deze stap het belang van lezen en leesplezier benadrukken in het onderwijs.

Lees meer over

Lees verder

4 april 2023

Leraar voor een dag maart 2023

Op 29 maart vond de 7e editie van Leraar voor een dag plaats. Een mooi samenwerkingsverband tussen Hogeschool IPABO, Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, Mokum Meestert en Meesters met Dromen in opdracht van de Gemeente Amsterdam. Met het doel om leerlingen te enthousiasmeren en te inspireren het onderwijs in te gaan

Lees meer over

Lees verder

10 maart 2023

Kansengelijkheid bij rekenen & wiskunde

Een taak van het onderwijs die recent nogal in de belangstelling staat, is bijdragen aan kansengelijkheid. Ronald Keijzer, lector Rekenen-wiskunde bij onze hogeschool vertelt, naar aanleiding van vakdidactisch onderzoek, wat dit kan betekenen voor het reken-wiskundeonderwijs.

Lees meer over

Lees verder

7 maart 2023

Spelen geeft meer motivatie dan schoolse les

Trots zijn we op Annerieke Boland lector Jonge kind aan onze hogeschool, die door het tijdschrift de Linda. werd geïnterviewd naar aanleiding van haar boek ‘De kracht van het spel’. In Linda. vertelt zij hoe spelen belangrijker is dan schoolse les. Het geeft kinderen meer motivatie om iets te leren

Lees meer over

Lees verder