Nieuws en verhalen

Filters

Categorie
Gefilterd op:
Antje Winter
14 september 2023

Nieuwe opleidingsdirecteur Antje Winter

Per 1 november start Antje Winter als opleidingsdirecteur bij Hogeschool IPABO. Antje is momenteel clustermanager Onderwijs & Onderzoek Leisure & Events Management en Toerisme Management bij Hogeschool Inholland. IPABO is blij met haar komst en de ervaring en kennis die zij meebrengt.

Lees meer over

Lees verder

Sonja Hoogendoorn
13 juli 2023

Benoeming nieuwe voorzitter CvB Hogeschool IPABO

Op 1 januari 2024 gaat Eric Westhoek, bestuurder van Hogeschool IPABO, met pensioen. De Raad van Toezicht heeft Sonja Hoogendoorn benoemd als zijn opvolger tot voorzitter College van Bestuur. Sonja Hoogendoorn is nu nog voorzitter van de directie van MBO College Zuid van het ROC van Amsterdam. Sonja is een betrokken, allround bestuurder met veel ervaring in het onderwijs.

Lees meer over

Lees verder

logo Samen Opleiden Noord-Holland
Samen Opleiden
19 juni 2023

Erkend partnerschap: Samen Opleiden Noord-Holland

Op 15 juni ontving het partnerschap van Samen Opleiden Noord-Holland, bestaande uit Hogeschool IPABO en de samenwerkende besturen het prachtnieuws: Samen Opleiden Noord-Holland ‘ieder in zijn kracht, samen nieuwe energie’ is een erkend partnerschap.

Lees meer over

Lees verder

12 juni 2023

Naar Marokko voor minor speciaal onderwijs

Vanuit de minor speciaal basisonderwijs trokken studenten Sanja Huisman, Maud van Amsterdam en Laura Ezink onder begeleiding van docent Dienke Bakker naar Ouarzazate in Marokko. In het kader van hun vrije ruimte (3ECTS) tijdens keuzeminor II SBO hebben zij Stichting Ibtissama, een stichting voor zorg en onderwijs voor gehandicapte kinderen, geholpen bij hun taalontwikkeling.

Lees meer over

Lees verder

cijfers en rekentekens
Nieuws
Kenniscentrum
26 april 2023

Werken aan kwaliteit reken-wiskundeonderwijs

Het lectoraat rekenen-wiskunde is nauw betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe kerndoelen voor dit vak. Kerndoelen moeten verbonden zijn met andere domeinen.

Lees meer over

Lees verder

Week van het Kinderboek
17 april 2023

Feestelijke Week van het Kinderboek

Traditiegetrouw vond in de laatste week van maart de IPABO Week van het Kinderboek plaats voor alle eerstejaarsstudenten.

Lees meer over

Lees verder

lectoraat Kansengelijkheid
6 april 2023

Vliegende start lectoraat Kansengelijkheid

Na de feestelijke lectorale rede is het lectoraat Kansengelijkheid in september 2022 echt van start gegaan. Vier activiteiten van de afgelopen maanden nader beschreven.

Lees meer over

Lees verder