Nieuws en verhalen

Filters

Categorie
Gefilterd op:
11 juni 2024

Hoe?Zo! Kunst, wetenschap en technologie in het po

Ervaar op maandag 30 september hoe ArtsSciences-onderwijs (een combinatie van kunst, wetenschap en technologie) jouw onderwijs kan versterken.

Lees meer over

Lees verder

3 april 2024

Welke connectie ligt er tussen IPABO en het Holocaustmuseum?

Het onlangs geopende Holocaustmuseum Amsterdam is gevestigd in de voormalig Hervormde Kweekschool. Wist jij dat hier een van de roots van IPABO ligt? Hogeschool IPABO is ontstaan via twee fusiegolven uit acht pabo's en opleidingen voor kleuterleidsters in Amsterdam, Alkmaar en Santpoort. Een van deze opleidingsscholen was de Hervormde Kweekschool. Maar wat heeft deze voorloper van IPABO te maken met het museum?

Lees meer over

Lees verder

19 februari 2024

Schrijf je in: online voorlichting nascholing in mei

Heb jij ook de ambitie om je binnen je vakgebied verder te specialiseren? Kijk dan eens bij ons nascholingsaanbod, via een online voorlichting in maart. Schrijf je gelijk in!

Lees meer over

Lees verder

13 februari 2024

Mini-symposium Burgerschapsvorming en Bronverhalen goed bezocht

Vanwege het verschijnen van haar nieuwe verhalenboek over de profeet Mohammed organiseerde IPABO-docent Petra van Helden afgelopen woensdag, 7 februari, een mini-symposium over Burgerschap en Bronverhalen.

Lees meer over

Lees verder

12 februari 2024

Kom naar de Nationale Rekencoördinator Dag

Op vrijdag 22 maart 2024 vindt in Amsterdam de NCRD plaats ter verbetering van het reken-wiskundeonderwijs op basisscholen. Vergaar, deel en verspreid kennis om leerlingen met plezier en zelfvertrouwen aan hun rekenvaardigheden te laten werken.

Lees meer over

Lees verder

18 januari 2024

IPABO in NOS Journaal met aandacht voor lezen

Het is slecht gesteld met de leesvaardigheid van Nederlandse kinderen. Er is niet één duidelijke oorzaak. Hogeschool IPABO ziet dit anders. De reden voor de NOS om in gesprek te gaan met IPABO.

Lees meer over

Lees verder

22 december 2023

Fijne feestdagen!

Het is tijd voor vakantie! Hogeschool IPABO is gesloten van 25 december t/m 7 januari. Wij wensen iedereen heel fijne kerstdagen. Tot in het nieuwe jaar!

Lees meer over

Lees verder