Van voltijd tot deeltijd
Wat is het verschil tussen studeren in voltijd en in deeltijd? Hoe is de universitaire studie? En wat houdt de sportklas precies in? We vertellen het je graag en beantwoorden al je vragen.
Hogeschool IPABO, in Amsterdam en Alkmaar, is een kleinschalige en praktijkgerichte hogeschool waar docenten en studenten elkaar persoonlijk kennen. Maak tijdens onze volgende open dag kennis met onze docenten en studenten en ontdek hoe leuk studeren aan Hogeschool IPABO is.
Hoe is de sfeer op school? Welke extra studievarianten zijn er? Wat maakt het zo leuk om hier te studeren? Onze studenten vertellen je het allemaal!
Wat is het verschil tussen studeren in voltijd en in deeltijd? Hoe is de universitaire studie? En wat houdt de sportklas precies in? We vertellen het je graag en beantwoorden al je vragen.
Wat houdt de studiekeuzecheck in? Moet iedereen een toelatingstoets doen? Dit en meer hoor je in deze speciale toelatingssessie. Plus, wat wij doen om jou door de toetsing heen te loodsen.
Hoe word je een goede leerkracht? Is het eng, de eerste keer lesgeven? IPABO-studenten vertellen over hun stage-ervaringen, hun ups & downs, maar ook over de bijzondere momenten als meester of juf.
Een IPABO-student leidt je rond door de gebouwen in Amsterdam en Alkmaar en laat je de unieke leerplekken zien. Waar wil jij studeren?
Kom sfeer proeven bij IPABO
Bij Hogeschool IPABO studeer je zoals jij wilt. Ontdek hier de studievariant die het best bij je past.
Op de voltijdopleiding in Amsterdam of Alkmaar ben je vanaf dag één onderwijzer-in-spé. Wat je op de opleiding leert, kun je dus meteen in de praktijk, op je stage toepassen.
Lees verderAls je al een baan hebt en je jezelf wilt omscholen, of misschien omdat je niet de gelegenheid hebt om volledig naar school te gaan, biedt de deeltijdopleiding uitkomst. Een verkorte deeltijdopleiding is ook een optie.
Lees verderHeb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding dan kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat.
Lees verderDe universitaire pabo (na vwo) leidt op tot twee diploma’s: de bachelors leraar basisonderwijs (pabo) en Pedagogische wetenschappen (universiteit). Daar kun je dus alle kanten mee op.
Lees verderHou je van kinderen én ben je sportief? Met de sport-pabo leer je behalve voor groepsleerkracht basisonderwijs óók voor vakspecialist bewegingsonderwijs.
Lees verderIn de opleiding Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional staat de ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar centraal. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden en stimuleren van deze doelgroep.
Lees verder