Post-hbo en Masteropleidingen voor het onderwijs

Je werkt als leerkracht of leidinggevende in het onderwijs, maar nu wil je een stap verder gaan. Je wilt de diepte in en specialist worden. Misschien wil je beter sturing geven aan je teams of schoolleider worden. Je wilt in ieder geval op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs, zodat je ook in de toekomst voldoet aan de eisen die jouw vak stelt. De Hogeschool IPABO heeft voor al deze wensen een opleiding op maat.

Onze opleidingen

Haal het beste uit jezelf en kies voor een van onze post-hbo-opleidingen, managementopleidingen, trainingen of coachingtrajecten.

Traject tot onderwijsondersteuner en verdiepende onderwijsmodules

Nieuw bij Hogeschool IPABO zijn de verdiepende onderwijsmodules voor leraren en onderwijsassistenten. Leer alles over het kinderbrein, hoogbegaafdheid, cyberpesten en veel meer. Je kunt de modules in de vorm van een traject volgen, maar ook los van elkaar.

Bekijk opleidingen

Trainingen en workshops

Werk jij als onderwijsprofessional en wil je meer leren? Wil je bijvoorbeeld mentor worden, je ontwikkelen als schoolopleider of een rol als verbinder tussen schoolbesturen en lerarenopleidingen vervullen? Bekijk een van de trainingen of workshops.

Bekijk opleidingen

Managementopleidingen

Ben je leidinggevende in het onderwijs en wil je je functie naar een hoger plan tillen? Op de managementopleidingen koppelen we jouw praktijkervaring aan actuele theoretische inzichten.

Bekijk opleidingen

Post-hbo-opleidingen

Wil jij je ontwikkelen van een startbekwaam naar een excellente leraar? Hogeschool IPABO daagt je uit om door te groeien tot specialist in het onderwijs.

Bekijk opleidingen

Masteropleidingen

Wil je meer de diepte in na het behalen van je bachelordiploma? Met de master Onderwijs & Technologie ontwikkel je je in twee jaar tijd tot een expert onderwijs & technologie.

Bekijk opleidingen

Deze IPABO cursisten gingen je voor

"Als invaller ben ik binnengekomen op de school waar ik werk en binnen een paar jaar ben ik teamleider geworden. Na een jaar leek het me tijd voor verdieping, dus ben ik met de cursus Middenmanagement begonnen aan de IPABO. Deze cursus heeft me de kennis gegeven die ik nodig had om te groeien in het teamleiderschap."

Maaike Munniksma - Teamleider, Daltonschool Neptunus

"Na een oriënterend jaar ‘schoolleider’ binnen ons bestuur werd ik gevraagd locatieleider te worden. Gelijktijdig ben ik gestart met de opleiding Basisbekwaam. Eerst twijfelde ik nog een beetje of de combinatie te pittig zou zijn: starten met een nieuwe baan én een opleiding. Al snel merkte ik dat de opleiding juist ondersteunend was aan mijn werkzaamheden. Je leert de docent en medestudenten snel kennen. Ik merkte dat we tegen dezelfde zaken aanliepen, elkaar daarin konden ondersteunen en tips van de docent kregen. De meerwaarde van deze opleiding is dat de docent zelf schoolleider is en daardoor de theorie goed kan verbinden aan de praktijk."

Debby van Kampen - Locatieleider bij Stichting Surplus

"Een aantal jaren geleden ben ik begonnen als teamleider van de onderbouw. Ik had een leuke coördinerende rol maar toch merkte ik dat ik meer behoefte had aan verdieping. Door de opleiding Middenmanagement heb ik een theoretische achtergrond gekregen die ik in de praktijk kon toepassen. Ik werd uitgedaagd om mij zelf meer als teamleider te profileren. Nu sta ik 4 dagen in de week voor de klas en werk ik 1 dag als volwaardig lid van het management team. Ik heb nu meer variatie in mijn werk."

Marieke Riemslag Baas - Leerkracht en teamleider onderbouw Daltonschool Neptunus

“Mijn ambities lagen op het vlak van het schoolleiderschap en daarom koos ik voor de opleiding Schoolleider Basisbekwaam. Onder begeleiding van een ervaren kerndocent en een bevlogen studiegroep zijn alle bouwstenen rondom het leiderschap onderzocht. Met als uitkomst dat ik me aan het einde van het cursusjaar bewust bekwaam schoolleider voelde. Nu ben ik directeur en gaat mijn ontwikkeling uiteraard door steunend op de basis van dit zeer inspirerende eerste jaar bij de IPABO.”

Leo Huis - Directeur op de Sint Nicolaasschool in Volendam

"Ik neem deel aan de terugkombijeenkomsten Schoolopleiders, die 3x per jaar worden gehouden. Hierin gaat de IPABO samen met het werkveld op zoek naar wat beter kan aan het opleiden van cursisten op de opleiding en in de scholen. Door de samenwerking tijdens deze bijeenkomsten wordt het opleiden van de cursisten steeds meer iets van samen. Op die manier kunnen we de student dat bieden wat hij/zij nodig heeft."

Truus van Pinxteren - Bovenschoolse coach, Projectleider Samen Professioneel Sterk en Beleidsmedewerker opleiden en coaching, Agora, Zaandam