2 februari 2023 - Open dag

Zij-instroom

2 jaar

Deeltijd

Bachelor

Heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding dan kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat. Hierna kun je een passend scholingstraject volgen waarbij je in maximaal twee jaar je bevoegdheid behaalt.

Het traject Zij-instroom in Beroep (ZiB) is een gesubsidieerd traject.

Brochure aanvraag
Zij-instroom

Opleidingsprogramma

Als je door het geschiktheidsonderzoek hebt aangetoond direct als zij-instromer voor de klas te kunnen staan, start de fase van de scholing en begeleiding. Deze fase duurt maximaal twee jaar.

Als zij-instromer heb je een vaste groep van de basisschool onder je hoede. Daarnaast loop je een korte stage bij een andere leeftijdsgroep. Wanneer je bijvoorbeeld werkt in de onderbouw dan loop je op zijn minst één stage van minimaal 10 werkdagen bij een groep in de midden- of bovenbouw.

De scholing van het zij-instroomtraject kan per 1 februari of per 1 september starten. Eén dag in de week volg je lessen en andere activiteiten op de opleiding. Bekijk onder praktische informatie de planning van het inschrijvingstraject.

Waarom IPABO

Hogeschool IPABO is een zelfstandige opleiding voor leraar basisonderwijs met twee vestigingen, in Amsterdam en Alkmaar. Waar je ook studeert, de lijn tussen docent en student is altijd kort. Wij vinden persoonlijke aandacht belangrijk. Samen werken wee aan dezelfde missie: kinderen helpen in hun ontwikkeling, hun nieuwsgierigheid prikkelen en talenten laten groeien.

Vraag een brochure van deze opleiding aan

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming