Hoe is het om Ad PEP te studeren aan Hogeschool IPABO?

Hogeschool IPABO is een kleinschalige pabo in Amsterdam en Alkmaar met een divers studie-aanbod, waar docenten en studenten elkaar persoonlijk kennen. In de opleiding Pedagogisch Educatief Professional staat de ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar centraal.

Aanmelden 14 mei 2024 (online)

Ben je deze dag verhinderd? Kijk dan hier bij de overige data voor de open dagen van IPABO.

Geke vertelt je meer over de opleiding Pedagogisch Educatief Professional

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding met een praktijkgerichte opzet, waarbij praktijkleren een belangrijke rol inneemt. De opleiding zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in.

Je behaalt in twee jaar het Associate degree-diploma Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP). Met dit diploma kun je aan de slag as pedagogisch educatief professional, bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf, als leerkrachtondersteuner in het basisonderwijs of op een naschoolse opvang. Bekijk de video en ontdek of deze opleiding bij je past.

Kom sfeer proeven bij IPABO

Waarom studenten zoals jij kiezen voor Ad PEP aan Hogeschool IPABO

Student Fabienne 1600x800

Kinderen brengen elke dag iets nieuws, je blijft leren.

Fabienne, Student Voltijd
Student Maartje 1600x800

Docenten weten wie ik ben, dat is gewoon fijn.

Maartje, student Voltijd

Van voltijd tot deeltijd

Wat is het verschil tussen studeren in voltijd en in deeltijd? Hoe is de universitaire studie? En wat houdt de sportklas precies in? We vertellen het je graag en beantwoorden al je vragen.

Zo werkt de toelating

Wat houdt de studiekeuzecheck in? Moet iedereen een toelatingstoets doen? Dit en meer hoor je in deze speciale toelatingssessie. Plus, wat wij doen om jou door de toetsing heen te loodsen.

Verhalen uit de praktijk

Hoe word je een goede leerkracht? Is het eng, de eerste keer lesgeven? IPABO-studenten vertellen over hun stage-ervaringen, hun ups & downs, maar ook over de bijzondere momenten als meester of juf.

Een tour door studenten

Een IPABO-student leidt je rond door de gebouwen in Amsterdam en Alkmaar en laat je de unieke leerplekken zien. Waar wil jij studeren?

Meld je aan voor de open dag op 14 mei 2024 (online), 19 – 21 uur

Weet je niet zeker of de opleiding tot pedagogisch educatief professional de beste optie voor jou is?

Bij Hogeschool IPABO studeer je zoals jij wilt. Ontdek hier de studievariant die het best bij je past.

Voltijd

Op de voltijdopleiding in Amsterdam of Alkmaar ben je vanaf dag één onderwijzer-in-spé. Wat je op de opleiding leert, kun je dus meteen in de praktijk, op je stage toepassen.

Lees verder

Deeltijd

Als je al een baan hebt en je jezelf wilt omscholen, of misschien omdat je niet de gelegenheid hebt om volledig naar school te gaan, biedt de deeltijdopleiding uitkomst. Een verkorte deeltijdopleiding is ook een optie.

Lees verder

Zij-instroom

Heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding dan kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat.

Lees verder

De universitaire pabo

De universitaire pabo (na vwo) leidt op tot twee diploma’s: de bachelors leraar basisonderwijs (pabo) en Pedagogische wetenschappen (universiteit). Daar kun je dus alle kanten mee op.

Lees verder

De Sportklas

Hou je van kinderen én ben je sportief? Met de sportklas leer je behalve voor groepsleerkracht basisonderwijs óók voor vakspecialist bewegingsonderwijs.

Lees verder