17 april 2023 < 1 minuut

Feestelijke Week van het Kinderboek

Traditiegetrouw vond in de laatste week van maart de IPABO Week van het Kinderboek plaats voor alle eerstejaarsstudenten. Voltijdstudenten werden onthaald met een keynotelezing van Bas Maliepaard, bekend van de Grote Vriendelijke Podcast, bij de deeltijders opende auteur Pim Lammers het evenement.

Studenten maakten een keuze uit een van de vele workshops over jeugdliteratuur, zoals theater maken aan de hand van een sprookje, het muzikale kinderboek en gedichten schrijven. Bekende auteurs/illustratoren waren hiervoor aanwezig bij IPABO, waaronder Pieter Koolwijk, Annet Schaap, Yorick Goldewijk en Charlotte Dematons. Extra feestelijk bij deze editie van de Week van het Kinderboek voor de eerstejaarsstudenten was een boek naar keuze van een van de auteurs/illustratoren die te gast waren.

De week sloot bij de voltijdstudenten af met de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Van de acht fantastische voorlezers sprongen Tygo en Pieter er volgens de jury toch echt bovenuit. Deze voorleestoppers zullen op vrijdag 21 april de IPABO vertegenwoordigen tijdens de provinciale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd voor pabo-studenten.

 

Auteurs te gast bij week van het kinderboek