18 november 2022 2 minuten

Leraar zijn voor één dag

In opdracht van de Gemeente Amsterdam organiseren Hogeschool IPABO samen met de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Leraar voor een dag. Ook zijn Mokum Meestert en Meesters met Dromen intensief betrokken en werken we samen met de Amsterdamse scholen om leerlingen in Amsterdam bekend te maken met werken in het onderwijs.

Het is een unieke gelegenheid  waarbij scholieren één dag het onderwijs kunnen ervaren en ontdekken of het beroep leraar bij hen past. Ter voorbereiding nemen zij bij IPABO deel aan inspirerende workshops onder begeleiding van Mokum Meestert.

Het is speciaal bedoeld voor Amsterdamse leerlingen van 3, 4 en 5 havo en 4, 5 en 6 vwo. Om hen te enthousiasmeren voor het waardevolle beroep om voor de klas te staan. Tijdens een meeloopstage ervaren ze écht hoe het is om leraar te zijn in het basisonderwijs.

Ervaring delen bij Hyperion Lyceum

Tweedejaars studenten Dionne en Sem gingen op bezoek bij het Hyperion Lyceum in Amsterdam Noord. Vol enthousiasme vertelden zij over hun ervaring die ze hebben opgedaan voor de klas in het basisonderwijs en hoe het is om te studeren aan de pabo.

Leraar voor een dag wordt twee keer per jaar georganiseerd en is een voorbeeld van succesvolle samenwerking van verschillende partijen die zich inzetten voor het onderwijs in Amsterdam.