Het is meivakantie! IPABO is gesloten van 27 april t/m 5 mei. Heb je een vraag? Bekijk dan onze contactpagina. Fijne vakantie!

Nieuws 11 januari 2019 < 1 minuut

Nieuwkomerskinderen en hun leerkrachten

Nieuwsgierig naar manieren waarop leerkrachten in nieuwkomersklassen er in slagen om van
individuele kinderen met hun eigen taal en verhaal, een groep leerlingen te maken die oog heeft  voor elkaar in de klas en voor de wereld om hen heen, is een groep onderzoekers van de Marnix  Academie, de Universiteit voor Humanistiek en Hogeschool IPABO in 2016 een onderzoek gestart  onder de titel “De wereld ontdekken in de klas”.

In dit onderzoek hebben we samengewerkt met leerkrachten van  twee basisscholen, en hebben we gezamenlijk de kennis, kunde  en kwaliteiten van deze leerkrachten zichtbaar gemaakt. Ook zijn  we nagegaan hoe deze leerkrachten alle kinderen stimuleren om  met elkaar zowel de rijke en wijde buitenwereld als ook elkaars  leef- en belevingswereld  te ontdekken. Ook nieuwsgierig  geworden? Lees dan hier het hele onderzoeksrapport.

Overigens werken we aan een (onderzoeks)vervolg op dit project.  Meer weten? Mail dan met Monique Leygraaf (M.Leygraaf@ipabo.nl).