Hoe is het om in deeltijd te studeren aan Hogeschool IPABO?

Hogeschool IPABO is een kleinschalige en praktijkgerichte pabo in Amsterdam en Alkmaar waar docenten en studenten elkaar persoonlijk kennen. Maak tijdens onze volgende open dag kennis met onze docenten en studenten en ontdek hoe leuk studeren aan Hogeschool IPABO is.

Aanmelden 14 mei 2024 (online)

Ben je deze dag verhinderd? Kijk dan hier bij de overige data voor de open dagen van IPABO.

Annette vertelt je meer over de (verkorte) deeltijdopleiding

Als je al een baan hebt en je jezelf wilt omscholen of misschien omdat je niet de gelegenheid hebt om volledig naar school te gaan, biedt de deeltijdopleiding uitkomst. Een verkorte deeltijdopleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Bekijk de video en kijk op deze opleiding bij je past.

Kom sfeer proeven bij IPABO

Waarom studenten zoals jij kiezen voor deeltijd studeren aan IPABO

Student Asmani 1600x800

Ik wil kinderen leren dat ze alles kunnen worden waar ze over dromen.

Asmani, Student
Student Bart 1600x800

Meester Bart worden, is mijn droom uit laten komen.

Bart, Student
Student Kees 1600x800

Ik ben er trots op dat ik kinderen kan laten groeien op vele vlakken.

Kees, Student
Student Mahalia 1600x800

Het is een mooi beroep waarin ik mij kan blijven ontwikkelen.

Mahalia, Student

Van voltijd tot deeltijd

Wat is het verschil tussen studeren in voltijd en in deeltijd? Hoe is de universitaire studie? En wat houdt de sportklas precies in? We vertellen het je graag en beantwoorden al je vragen.

Zo werkt de toelating

Wat houdt de studiekeuzecheck in? Moet iedereen een toelatingstoets doen? Dit en meer hoor je in deze speciale toelatingssessie. Plus, wat wij doen om jou door de toetsing heen te loodsen.

Verhalen uit de praktijk

Hoe word je een goede leerkracht? Is het eng, de eerste keer lesgeven? IPABO-studenten vertellen over hun stage-ervaringen, hun ups & downs, maar ook over de bijzondere momenten als meester of juf.

Een tour door studenten

Een IPABO-student leidt je rond door de gebouwen in Amsterdam en Alkmaar en laat je de unieke leerplekken zien. Waar wil jij studeren?

Meld je aan voor de open dag op 14 mei 2024 (online), 19 – 21 uur

Weet je niet zeker of de (verkorte) deeltijdopleiding de beste optie voor jou is?

Bij Hogeschool IPABO studeer je zoals jij wilt. Ontdek hier de studievariant die het best bij je past.

Voltijd

Op de voltijdopleiding in Amsterdam of Alkmaar ben je vanaf dag één onderwijzer-in-spé. Wat je op de opleiding leert, kun je dus meteen in de praktijk, op je stage toepassen.

Lees verder

Zij-instroom

Heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding dan kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat.

Lees verder

De universitaire pabo

De universitaire pabo (na vwo) leidt op tot twee diploma’s: de bachelors leraar basisonderwijs (pabo) en Pedagogische wetenschappen (universiteit). Daar kun je dus alle kanten mee op.

Lees verder

De sportklas

Hou je van kinderen én ben je sportief? Met de sport-pabo leer je behalve voor groepsleerkracht basisonderwijs óók voor vakspecialist bewegingsonderwijs.

Lees verder

Pedagogisch Educatief Professional

In de opleiding Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional staat de ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar centraal. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden en stimuleren van deze doelgroep.

Lees verder