Header image

Master leren en innoveren (MLI)

Image about: incompany

Wil jij het onderwijs op jouw school verbeteren en vernieuwen? Wil je daarin een voortrekkersrol vervullen? Dan is de master Leren en Innoveren iets voor jou.

Ik meld mij aanDeel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Door schaalvergroting en fusies worden scholen in het po, vo, mbo en hbo steeds complexere organisaties. Veranderingen doorvoeren op deze scholen is een ingewikkeld en ingrijpend proces. Vooral ook omdat iedereen mee moet veranderen. Je moet het samen doen. Alleen in een gezamenlijk leerproces kan een school zich ontwikkelen. Jij bezit de bijzondere kwaliteiten die nodig zijn om dit leerproces te leiden. Tijdens de master leer je om ze toe te passen.

De Master Leren en Innoveren is ontwikkeld om ambitieuze leerkrachten op te leiden tot teacher leaders. Als teacher leader ben je op je eigen school de voortrekker bij verbeteringen in het onderwijs. Vernieuwingen kunnen plaatsvinden in je eigen klas of in de hele school. Als afgestudeerde teacher leader werk je als projectleider in de school. Je brengt samen met je collega’s, met behulp van onderzoek, vernieuwingen en verbeteringen aan.

De master wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband Radiant lerarenopleidingen op de locatie Marnix Academie te Utrecht. Bekijk meer informatie over de Master Leren en innoveren.

doelgroep
doelgroep

De Master Leren en Innoveren richt zich op ambitieuze docenten, teacher leaders, uit het primair, voortgezet, beroepsvoorbereidend en hoger beroepsonderwijs, die als teacher leader een voortrekkersrol willen vervullen op het gebied van onderwijsvernieuwing en -verbetering op hun eigen school.

omvang
omvang

De opleiding start jaarlijks in september. De studiedag is donderdag (bij start in een even jaar) en vrijdag (bij start in een oneven jaar) met lestijden van 9.30-16.30. De opleiding begint met een tweedaags seminar met overnachting, dat plaatsvindt op donderdag en vrijdag op een externe locatie.

investering
investering

Het wettelijke collegegeld voor 2020-2021 bedraagt €2.143. Voor de student die eerder een master in onderwijs/zorg heeft gevolgd bedraagt het instellingscollegegeld €7.350. Het collegegeld is inclusief materiaalkosten, maar exclusief boeken (eerste jaar ca. €450, tweede jaar ca. €250).

De MLI is een bekostigde opleiding, waar bovendien de Lerarenbeurs voor kan worden aangevraagd. Lees meer over de Lerarenbeurs.

toelatingseisen
toelatingseisen

Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen heeft de Master Leren en Innoveren toelatingseisen voor de studenten geformuleerd.Voorwaarden voor toelating tot het eerste jaar zijn:

  • ten minste een afgeronde hbo-opleiding voor het onderwijs
  • ten minste twee jaar werkervaring als leraar, met een taakomvang van 0,5 fte
  • een werkplek die voldoet aan de eisen van leerwerkplek: voldoende studietijd, mogelijkheid tot onderzoek, ondersteuning door leiding en (enkele) collega’s
  • de intakeprocedure wordt met een positief studieadvies afgerond

Eisen leerwerplek:

  • je werkgever ondersteunt je volledig
  • je mag onderzoek doen op jouw school
  • je mag onderzoek samen met (enkele) collega’s doen
  • er moet genoeg tijd zijn om te studeren, je moet hiervoor faciliteiten krijgen

Er zijn geen eisen aan de omvang van de school.

Adviesgesprek

Ben Snoeijink helpt al meer dan tien jaar onze
cursisten hun volgende carrièrestap te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan
Marcel van der Zee Studieadviseur