Header image

Oudercommunicatie

Image about: modulair

Communiceren met ouders is een belangrijke taak van leraren op de basisschool. Ouders zijn betrokken bij het onderwijs zoals leraren betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen. Maar soms staan bepaalde barrières een goed gesprek in de weg. In deze module ontwikkel je een stevige basis voor de communicatie met ouders.

Aanmelden
Deel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Je oefent oudergesprekken, leert hoe je presentaties geeft aan ouders en schriftelijk met hen communiceert. Daarnaast onderzoek je met een team de oudercommunicatie op de school.

Goede gesprekken voeren met ouders is van essentieel belang in je werk als leraar. Het is ook een vaardigheid waarin je routine moet krijgen. In deze module krijg je ruimschoots de gelegenheid om die op te bouwen. Met medecursisten oefen je in gesprekken voeren met ouders. Je maakt hier video-opnamen van en op basis daarvan geef je elkaar feedback. Vervolgens ga je hier weer mee aan de slag.

Daarnaast ga je je bekwamen in het geven van zakelijke presentaties. Je verdiept je met een studiegroepje in alle communicatie die een school voert met ouders. Om te onderzoeken hoe die communicatie door alle partijen wordt ervaren, doe je interviews met de directeur, met leraren en met ouders. Je analyseert hoe leraren op verschillende scholen communiceren met ouders en hoe ouders worden betrokken bij het onderwijs op school.

 

doelgroep
doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten en onderwijsondersteuners die zich verder willen bekwamen in het voeren van gesprekken met ouders. We werken (onder andere) met casussen waarop wordt gereflecteerd

omvang
omvang

28 studiebelastingsuren.

investering
investering

Module met een certificaat van deelname: €495,-.

certificering
certificering

Je ontvangt een bewijs van deelname.

periode
periode

Lesdagen en lestijden

Maandagen van 15:00-18:00 uur

25-11-2024

09-12-2024

13-01-2025

literatuur
literatuur

Bolks, T. (2015). Professioneel communiceren met ouders. Amsterdam: Boom Lemma Uitgevers.

Adviesgesprek

Marcel van der Zee helpt
je bij het zetten van je
volgende carrièrestap!

Adviesgesprek aanvragen
Marcel van der Zee Studieadviseur