Header image

Rekenen-wiskunde-didactiek (1)

Image about: modulair

Zicht krijgen op oplossingsmanieren van kinderen en hun rekenstrategieën is essentieel om kinderen goed te kunnen begeleiden bij rekenen-wiskunde. In de module Rekenen-wiskunde-didactiek krijg je inzicht in oplossingsmanieren van kinderen. Je leert die te koppelen aan rekenen-wiskunde-onderwijs en aan je eigen vaardigheden als onderwijsassistent.

Aanmelden
Deel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Kinderen leren al heel vroeg tellen, maar een goede begeleiding van een leraar of leraarondersteuner is essentieel om hun rekentalent tot wasdom te brengen. Voor die begeleiding is het nodig om inzicht te krijgen in oplossingsmanieren en rekenstrategieën van kinderen. In deze module onderzoek je de oplossingsmanieren van kinderen in je groep. Je analyseert de opbrengst van je onderzoek met collega’s. Daarna koppel je de resultaten aan de rekenen-wiskunde-didactiek. Verder werk je aan je eigen vaardigheid als onderwijsassistent.

De bijeenkomsten worden deels theoretisch en deels praktisch ingevuld. Op grond van je analyses en bevindingen geef je in de laatste bijeenkomst een presentatie met je medecursisten.

 

doelgroep
doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners die zich verder willen verdiepen in de rekenen-wiskunde-didactiek.

omvang
omvang

28 of 84 studiebelastingsuren.

investering
investering

Je kunt er voor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag en je presentatie in, die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende beoordeling geeft dit een vrijstelling bij de Ad PEP-opleiding (€795,-).

Je kan ook de module afronden met een certificaat van deelname (€495,-).

certificering
certificering

Je kunt ervoor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag in en je presentatie die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je vervolgens inwisselen voor een vrijstelling wanneer je start met de Ad PEP-opleiding van Hogeschool IPABO.

Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van de afrondende toets ontvang je een bewijs van deelname.

periode
periode

Lesdagen en tijden.

Maandagen van 15:00-18:00 uur

10-02-2025

03-03-2025

17-03-2025

*31-03-2025

*14-04-2025

literatuur
literatuur

Oonk, W., Keijzer, R., Lit, S. A., Barth, F., Den Engelsen, M. L., & Van Waveren-Hogervorst, C. (2019). Rekenen-wiskunde in de praktijk: Kerninzichten (3e ed.). Groningen: Noordhoff uitgevers.

Adviesgesprek

Marcel van der Zee helpt
je bij het zetten van je
volgende carrièrestap!

Adviesgesprek aanvragen
Marcel van der Zee Studieadviseur