Aanmelden bij Hogeschool IPABO

 

Ik meld me aan voor de open dag

1. Studielink

Aanmelden bij Hogeschool IPABO gaat via Studielink: www.studielink.nl. Je hebt hierbij een eigen DigiD nodig. Deze vraag je aan via www.digid.nl. Houd er rekening mee dat de aanvraag enkele dagen duurt, vraag je DigiD ruim voor de deadline voor inschrijving aan.

Bij de voltijdopleiding is de uiterste inschrijfdatum is 30 juni. Schrijf je je in vóór 1 mei, dan heb je automatisch toelatingsrecht indien je voldoet aan de gestelde eisen.

Voor een deeltijdopleiding is de uiterste inschrijfdatum is 31 juli.

Starten met de zij-instroom: klik hier voor meer informatie. <link>

2. Toelatingstoetsen

Na inschrijving ontvang je van de IPABO informatie over de toelatingstoetsen indien dat voor jou van toepassing is. Voor de opleiding Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) gelden deze toelatingstoetsen niet. Op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je informatie over de toetsen, de regels voor toetsdeelname en materiaal dat je kunt gebruiken voor zelfstudie.

Belangrijk: Je bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige inschrijving voor de juiste toetsen. Wacht hier niet te lang mee zodat je nog keuze hebt bij het bepalen van de afnamedag, plaats en tijd. Houd er ook rekening mee dat je je tot 2 werkdagen voor aanvang van de toetsperiode kunt inschrijven. Inschrijven voor de toetsen kan via: https://cito-pabo.viperonline.nl.

3. Studiekeuzecheck

Na inschrijving ontvang je informatie over de online studiekeuzecheck. Dit is een verplicht onderdeel dat hoort bij het inschrijvingsproces. We maken graag persoonlijk kennis en brengen jouw ambities en kwaliteiten voor de studie zoveel mogelijk in kaart.

4. Digitale machtiging afgeven via Studielink

De digitale machtiging voor het betalen van het collegegeld staat vanaf 1 mei gereed op jouw Studielinkpagina.

5. Diplomagegevens akkoord in Studielink

De studentenadministratie controleert jouw gegevens. Als de gegevens niet (allemaal) gecontroleerd kunnen worden, krijg je van Studielink of van ons het verzoek om bewijsstukken aan de studentenadministratie te sturen. Als alle gegevens in studielink akkoord zijn krijg je van studielink een melding.

6. Inschrijven zonder diploma/ Colloquium Doctum

Als je niet de juiste vooropleiding hebt en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je worden toegelaten op grond van een toelatingsonderzoek 21+ (colloquium doctum). Ook dan gelden de aanvullende toelatingseisen (zie punt 2) vanuit het Ministerie van Onderwijs.

Stap 1: in het geval je geen relevante vooropleiding hebt afgerond kies je voor de optie ‘nee, nog niet’.
Stap 2: bevestig je keuze. Kies vervolgens bij de opleidingsgegevens de gewenste opleiding en vul hier de startdatum in (1 september van het huidige jaar)
Stap 3: bevestig de pop-up melding ‘Ik ben mij ervan bewust dat er geen vooropleiding bekend is. Mogelijk kom ik in aanmerking voor een colloquium doctum (toelatingsonderzoek 21+). De mogelijkheden kan ik bekijken op de website van de onderwijsinstelling.’

Graag tot ziens op Hogeschool IPABO!

7. Vragen?

Heb je vragen over je aanmelding via Studielink, kijk dan bij ‘Ik heb een vraag’ op de site van Studielink. Voor overige vragen rondom jouw aanmelding kun je een mail sturen aan de studentenadministratie: fghqragranqzvavfgengvr@vcnob.ay.