Header image

Master leren en innoveren (MLI)

Image about: incompany

Wil jij het onderwijs op jouw school verbeteren en vernieuwen? Wil je daarin een voortrekkersrol vervullen? Dan is de master Leren en Innoveren iets voor jou.

Ik meld mij aanDeel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Door schaalvergroting en fusies worden scholen in het po, vo, mbo en hbo steeds complexere organisaties. Veranderingen doorvoeren op deze scholen is een ingewikkeld en ingrijpend proces. Vooral ook omdat iedereen mee moet veranderen. Je moet het samen doen. Alleen in een gezamenlijk leerproces kan een school zich ontwikkelen. Jij bezit de bijzondere kwaliteiten die nodig zijn om dit leerproces te leiden. Tijdens de master leer je om ze toe te passen.

De Master Leren en Innoveren is ontwikkeld om ambitieuze leerkrachten op te leiden tot teacher leaders. Als teacher leader ben je op je eigen school de voortrekker bij verbeteringen in het onderwijs. Vernieuwingen kunnen plaatsvinden in je eigen klas of in de hele school. Als afgestudeerde teacher leader werk je als projectleider in de school. Je brengt samen met je collega’s, met behulp van onderzoek, vernieuwingen en verbeteringen aan.

De master wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband Radiant lerarenopleidingen op de locatie Marnix Academie te Utrecht. Bekijk meer informatie over de Master Leren en innoveren.

doelgroep
doelgroep

De Master Leren en Innoveren richt zich op ambitieuze docenten, teacher leaders, uit het primair, voortgezet, beroepsvoorbereidend en hoger beroepsonderwijs, die als teacher leader een voortrekkersrol willen vervullen op het gebied van onderwijsvernieuwing en -verbetering op hun eigen school.

omvang
omvang

De opleiding start jaarlijks in september. De studiedag is donderdag (bij start in een even jaar) en vrijdag (bij start in een oneven jaar) met lestijden van 9.30-16.30. De opleiding begint met een tweedaags seminar met overnachting, dat plaatsvindt op donderdag en vrijdag op een externe locatie.

investering
investering

Het wettelijke collegegeld voor 2020-2021 bedraagt €2.143. Voor de student die eerder een master in onderwijs/zorg heeft gevolgd bedraagt het instellingscollegegeld €7.350. Het collegegeld is inclusief materiaalkosten, maar exclusief boeken (eerste jaar ca. €450, tweede jaar ca. €250).

De MLI is een bekostigde opleiding, waar bovendien de Lerarenbeurs voor kan worden aangevraagd. Lees meer over de Lerarenbeurs.

toelatingseisen
toelatingseisen

Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen heeft de Master Leren en Innoveren toelatingseisen voor de studenten geformuleerd.Voorwaarden voor toelating tot het eerste jaar zijn:

  • ten minste een afgeronde hbo-opleiding voor het onderwijs
  • ten minste twee jaar werkervaring als leraar, met een taakomvang van 0,5 fte
  • een werkplek die voldoet aan de eisen van leerwerkplek: voldoende studietijd, mogelijkheid tot onderzoek, ondersteuning door leiding en (enkele) collega’s
  • de intakeprocedure wordt met een positief studieadvies afgerond

Eisen leerwerplek:

  • je werkgever ondersteunt je volledig
  • je mag onderzoek doen op jouw school
  • je mag onderzoek samen met (enkele) collega’s doen
  • er moet genoeg tijd zijn om te studeren, je moet hiervoor faciliteiten krijgen

Er zijn geen eisen aan de omvang van de school.

Adviesgesprek

Marcel van der Zee helpt
je bij het zetten van je
volgende carrièrestap!

Adviesgesprek aanvragen
Marcel van der Zee Studieadviseur
Header image

Master Onderwijs & Technologie (MOT)

Image about: incompany
Image about: maatwerk

Scholen en besturen hebben behoefte aan professionals die weten hoe je technologie kunt integreren in het onderwijs. Is dat een rol die bij jou past? Dan is de master Onderwijs & Technologie je op het lijf geschreven.

Ik meld mij aanDeel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Meer over de opleiding

Met de master Onderwijs & Technologie leer je hoe je het onderwijs kunt verrijken met digitale technologie. Je ontwikkelt je tot een expert die kritisch onderzoekt hoe leren, onderwijzen en technologie elkaar optimaal versterken in de praktijk.

Als informeel leider introduceer jij straks nieuwe digitale middelen in de school. Je bent een bron van inspiratie voor anderen en stelt je expertise in dienst van innovaties. Je bedenkt en onderzoekt strategieën voor de ontwikkeling van krachtige leerprogramma’s. Dankzij jou zijn leerlingen straks voorbereid op een samenleving die steeds meer digitaliseert.

De opleiding is zowel praktisch als theoretisch. Je gaat samen met je medecursisten en je leerlingen veel oefenen met de mogelijkheden en toepassingen van technologie. Zo neem je deel aan workshops en ontwerp je onderwijs waarin creativiteit en technologie samenkomen. Denk hierbij aan augmented reality, virtual reality, film, fotografie, audio, animatie, 3D-apparatuur, serious gaming en programmeertools.

Je gaat bij je onderzoek niet alleen uit van de vraag: hoe zet je deze technologie in, maar vooral ook: waarom zet je deze technologie in? Wordt het onderwijs met deze digitale middelen inderdaad geoptimaliseerd? Daarnaast leer je hoe je via kritisch onderzoek technologische ontwikkelingen kunt integreren in de eigen school, stichting of instelling. En je leert je eigen overtuigingen tegen het licht te houden.

Deze master is ontwikkeld binnen het partnerschap van Radiant Lerarenopleidingen. Je volgt de master Onderwijs en Technologie bij de Marnix Academie in Utrecht. Een deel van de onderwijsactiviteiten vindt plaats in Amsterdam en Helmond. Meer informatie en inschrijving.

Meld je aan voor een online voorlichting

Maak op een interactieve manier kennis met de inhoud en organisatie van de opleiding en leer hoe deze bijdraagt aan jouw professionele ontwikkeling en die van je collega’s. Tijdens de online voorlichting ontmoet je een docent van de opleiding en de opleidingscoördinator. Ook ontmoet je andere geïnteresseerden. Zij zijn veelal werkzaam in het primair of voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs. Er is alle ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het studeren aan de master Onderwijs & Technologie.

 

Aanmelden online voorlichting
doelgroep
doelgroep

De master Onderwijs & Technologie is bedoeld voor onderwijsprofessionals met een afgeronde bacheloropleiding die doordacht het onderwijs willen verrijken met digitale technologie.

omvang
omvang

De gemiddelde studielast is 20 uur per week. Per week moet je één dag beschikbaar zijn voor colleges, leerkringen, zelfstudie en opdrachten in de eigen school. Er wordt uitgegaan van 40 studieweken in een studiejaar.

In het tweede jaar is het aantal contacturen kleiner dan in het eerste jaar. Vooral in het tweede semester is er veel minder contacttijd aangezien dan het praktijkonderzoek uitgevoerd zal worden.

In het totaal bestaat deze opleiding uit 1.680 studiebelastingsuren.

investering
investering

Voor de eerstejaarsstudenten die in 2023-2024 met de opleiding starten, zijn de kosten € 8.189. Dit bedrag is opgebouwd uit het instellingsgeld van € 7.939 en de verblijfskosten voor het tweedaagse startseminar van € 250. Voor de aanschaf van boeken adviseren we je rekening te houden met een bedrag van ca. € 200 per jaar. Meer over de studiekosten en het aanvragen van de Lerarenbeurs.

toelatingseisen
toelatingseisen
  • ten minste een afgeronde bacheloropleiding voor het onderwijs
  • een werkplek in het onderwijs
certificering
certificering

Zodra de opleiding is geaccrediteerd door de NVAO en jij de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je de mastergraad Master of Education (MEd).

Adviesgesprek

Marcel van der Zee helpt
je bij het zetten van je
volgende carrièrestap!

Adviesgesprek aanvragen
Marcel van der Zee Studieadviseur