Header image

Pedagogiek en klassenmanagement

Image about: modulair

Heb je soms moeite om de klas weer stil te krijgen of om die op een plezierige manier rustig aan het werk te zetten? In deze module ga je in op de pedagogische aspecten van goed klassenmanagement. Je leert hoe je effectief orde houdt.

Aanmelden
Deel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Je kijkt met een kritische blik naar je klas en je eigen handelen. Wat werkt en wat werkt niet? Wat weet je uit de theorie? Hoe ga je om met verschillende soorten leerlingen en hun verschillende gedrag? Hoe wordt dit gedrag veroorzaakt en wat kan jij als leraar of leraarondersteuner daarin betekenen? Hoe zorg je ervoor dat de leerlingen effectief kunnen leren?

Je wisselt met andere cursisten ervaringen uit en oefent met klassenmanagement en orde houden in verschillende lessituaties.

 

doelgroep
doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners, maar ook voor leraren die zich willen verdiepen in de pedagogische aspecten van goed klassenmanagement.

omvang
omvang

28 of 84 studiebelastingsuren.

investering
investering

Je kunt er voor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag en je presentatie in, die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende beoordeling geeft dit een vrijstelling bij de Ad PEP-opleiding (€795,-).

Je kan ook de module afronden met een certificaat van deelname (€495,-).

 

certificering
certificering

Je kunt ervoor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag in en je presentatie die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende ontvang je een certificaat.

Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van de afrondende toets, ontvang je een bewijs van deelname.

periode
periode

Lesdagen

Maandagen van 15:00-18:00 uur

18-11-2024

02-12-2024

15-12-2024

*13-01-2025

*27-01-2025

literatuur
literatuur

Teitler, P. & Brussel, A. van (2012). Lessen in orde op de basisschool. Handboek voor de onderwijspraktijk. Bussum: Coutinho.

Adviesgesprek

Marcel van der Zee helpt
je bij het zetten van je
volgende carrièrestap!

Adviesgesprek aanvragen
Marcel van der Zee Studieadviseur