Header image

Taal- en leesdidactiek (1)

Image about: modulair

Het uitbreiden van de woordenschat is essentieel voor de taalontwikkeling van een kind. De module Taal- en leesdidactiek is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners die zich verder willen verdiepen in taal- en leesactiviteiten voor kinderen.

Aanmelden
Deel deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Ontvanger*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatieblad aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

Het uitbreiden van de woordenschat is essentieel voor de taalontwikkeling van een kind. Die ontwikkeling begint al vanaf de geboorte en eindigt misschien wel nooit. Een goede begeleiding bij het uitbreiden van de woordenschat is van groot belang voor een kind. Daar kan een leraarondersteuner of medewerker van een kinderopvang een mooie bijdrage aan leveren.

Tijdens de module wordt de theorie van woordenschatontwikkeling verder uitgediept. Groepsgewijs ontwikkel je activiteiten om de woordenschat van kinderen uit te breiden. Je bespreekt de activiteiten met je medecursisten en voert ze vervolgens in de praktijk uit.

De bijeenkomsten worden deels theoretisch en deels praktisch ingevuld. Op grond van je analyses en bevindingen geef je in de laatste bijeenkomst een presentatie met je medecursisten.

 

doelgroep
doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners die zich verder willen verdiepen in de didactiek van de Nederlandse taal.

omvang
omvang

28 studiebelastinguren of 84 studiebelastingsuren.

investering
investering

Certificaat met bewijs van deelname: € 495,-

Certificaat met afrondende toets: € 795,-

 

certificering
certificering

Je kunt er voor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag en je presentatie in, die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende beoordeling geeft dit een vrijstelling bij de Ad PEP-opleiding (€795,-).

Je kan ook de module afronden met een certificaat van deelname (€495,-).

periode
periode

Lesdagen

Maandagen van 15:00-18:00 uur

20-01-2025

03-02-2025

24-02-2025

*10-03-2025

*24-03-2025

literatuur
literatuur

Verhallen, M. (2009). Meer en beter woorden leren. Een brochure over de relatie tussen taalvaardigheid en schoolsucces. Utrecht: Projectbureau Kwaliteit PO-Raad.

Adviesgesprek

Marcel van der Zee helpt
je bij het zetten van je
volgende carrièrestap!

Adviesgesprek aanvragen
Marcel van der Zee Studieadviseur