Hoe is het om te studeren in de Sportklas?

Hogeschool IPABO is een kleinschalige en praktijkgerichte pabo in Amsterdam en Alkmaar waar studenten en docenten elkaar persoonlijk kennen. Je volgt de bachelor leraar basisonderwijs én je wordt opgeleid tot vakspecialist bewegingsonderwijs.

Ontdek hoe leuk studeren aan Hogeschool IPABO is op onze open dag.

Aanmelden 23 Maart 2024

Ben je deze dag verhinderd? Kijk dan hier bij de overige data voor de open dagen van IPABO.

Daniël vertelt je meer over de Sportklas

Bij deze pabo-opleiding met sportverdieping, geef je les in het klaslokaal én in de gymzaal. Als toekomstige gymleraar leer je alles over spelvormen, het aanleren van nieuwe bewegingsvaardigheden en hoe je dit op een veilige manier doet. Studenten uit de sportklas hebben één gemeenschappelijke passie. Kinderen lekker laten bewegen en fit houden! Bekijk de video en ontdek of deze opleiding bij je past.

Kom sfeer proeven bij IPABO

Waarom studenten zoals jij kiezen voor Hogeschool IPABO

Student Rutger 1600x800

Leraar zijn geeft mij de voldoening die ik in een andere opleiding niet kon vinden

Rutger, Student
Student Romy 1600x800

Ik geef les in de klas én in de gymzaal, lekker afwisselend.

Romy, Student
Student Joris 1600x800

Ik krijg de kans om ervaring in het buitenland op te doen.

Joris, Student voltijd

Van voltijd tot deeltijd

Wat is het verschil tussen studeren in voltijd en in deeltijd? Hoe is de universitaire studie? En wat houdt de sportklas precies in? We vertellen het je graag en beantwoorden al je vragen.

Zo werkt de toelating

Wat houdt de studiekeuzecheck in? Moet iedereen een toelatingstoets doen? Dit en meer hoor je in deze speciale toelatingssessie. Plus, wat wij doen om jou door de toetsing heen te loodsen.

Verhalen uit de praktijk

Hoe word je een goede leerkracht? Is het eng, de eerste keer lesgeven? IPABO-studenten vertellen over hun stage-ervaringen, hun ups & downs, maar ook over de bijzondere momenten als meester of juf.

Een tour door studenten

Een IPABO-student leidt je rond door de gebouwen in Amsterdam en Alkmaar en laat je de unieke leerplekken zien. Waar wil jij studeren?

Meld je aan voor de open dag op 23 Maart 2024, 10:00 – 13:00 uur

Weet je niet zeker of de Sportklas de beste optie voor jou is?

Bij Hogeschool IPABO studeer je zoals jij wilt. Ontdek hier de studievariant die het best bij je past.

Voltijd

Op de voltijdopleiding in Amsterdam of Alkmaar ben je vanaf dag één onderwijzer-in-spé. Wat je op de opleiding leert, kun je dus meteen in de praktijk, op je stage toepassen.

Lees verder

Deeltijd

Als je al een baan hebt en je jezelf wilt omscholen, of misschien omdat je niet de gelegenheid hebt om volledig naar school te gaan, biedt de deeltijdopleiding uitkomst. Een verkorte deeltijdopleiding is ook een optie.

Lees verder

Zij-instroom

Heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding dan kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat.

Lees verder

De universitaire pabo

De universitaire pabo (na vwo) leidt op tot twee diploma’s: de bachelors leraar basisonderwijs (pabo) en Pedagogische wetenschappen (universiteit). Daar kun je dus alle kanten mee op.

Lees verder

Pedagogisch Educatief Professional

In de opleiding Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional staat de ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar centraal. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden en stimuleren van deze doelgroep.

Lees verder