Hoe is het om te studeren aan de universitaire pabo?

Hogeschool IPABO is een kleinschalige en praktijkgerichte pabo in Amsterdam en Alkmaar waar docenten en studenten elkaar persoonlijk kennen. Maak tijdens onze volgende open dag kennis met onze docenten en studenten en ontdek hoe leuk studeren aan Hogeschool IPABO is.

Ja, ik kom naar de open dag

Inouk vertelt je meer over de universitaire pabo

Op de universitaire pabo volg je de bachelor leraar basisonderwijs plus de bachelor pedagogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit. In vier jaar tijd haal je dus twee diploma’s!

Kom sfeer proeven bij IPABO

Waarom studenten zoals jij kiezen voor Hogeschool IPABO

Student Roshelle 1600x800

Geweldig om te zien dat een kind de stof die ik uitleg opeens begrijpt.

Roshelle, Student
Student Laurens 1600x800

De combinatie van praktijk en theorie, het beste van twee werelden.

Laurens, Student
Student Rutger 1600x800

Leraar zijn geeft mij de voldoening die ik in een andere opleiding niet kon vinden

Rutger, Student
Student Romy 1600x800

Ik geef les in de klas én in de gymzaal, lekker afwisselend.

Romy, Student
Student Joris 1600x800

Ik krijg de kans om ervaring in het buitenland op te doen.

Joris, Student voltijd

Van voltijd tot deeltijd

Wat is het verschil tussen studeren in voltijd en in deeltijd? Hoe is de universitaire studie? En wat houdt de sportklas precies in? We vertellen het je graag en beantwoorden al je vragen.

Zo werkt de toelating

Wat houdt de studiekeuzecheck in? Moet iedereen een toelatingstoets doen? Dit en meer hoor je in deze speciale toelatingssessie. Plus, wat wij doen om jou door de toetsing heen te loodsen.

Verhalen uit de praktijk

Hoe word je een goede leerkracht? Is het eng, de eerste keer lesgeven? IPABO-studenten vertellen over hun stage-ervaringen, hun ups & downs, maar ook over de bijzondere momenten als meester of juf.

Een tour door studenten

Een IPABO-student leidt je rond door de gebouwen in Amsterdam en Alkmaar en laat je de unieke leerplekken zien. Waar wil jij studeren?

Meld je aan voor de online open dag op 3 oktober 2023

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Weet je niet zeker of de universitaire pabo de beste optie voor jou is?

Bij Hogeschool IPABO studeer je zoals jij wilt. Ontdek hier de studievariant die het best bij je past.

Voltijd

Op de voltijdopleiding in Amsterdam of Alkmaar ben je vanaf dag één onderwijzer-in-spé. Wat je op de opleiding leert, kun je dus meteen in de praktijk, op je stage toepassen.

Lees verder

Deeltijd

Als je al een baan hebt en je jezelf wilt omscholen, of misschien omdat je niet de gelegenheid hebt om volledig naar school te gaan, biedt de deeltijdopleiding uitkomst. Een verkorte deeltijdopleiding is ook een optie.

Lees verder

Zij-instroom

Heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding dan kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat.

Lees verder

De sportklas

Hou je van kinderen én ben je sportief? Met de sport-pabo leer je behalve voor groepsleerkracht basisonderwijs óók voor vakspecialist bewegingsonderwijs.

Lees verder

Studieroute jonge kind

Als één van de vijf pabo-opleidingen biedt Hogeschool IPABO de ‘Jonge kind’-klas aan. Hier krijg je de kans om, vanaf de start van je studie, je te richten op het lesgeven aan jonge kinderen (peuters tot en met groep 4).

Lees verder

Pedagogisch Educatief Professional

In de opleiding Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional staat de ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar centraal. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden en stimuleren van deze doelgroep.

Lees verder