IPABO is gesloten van 18 juli tot 15 augustus. Heb je een vraag? Bekijk dan onze contactpagina. Fijne vakantie!

Een stap verder in het onderwijs

Een keuze voor een cursus of training is niet zo maar gemaakt. Je investeert veel tijd en geld. Daarom wil je een weloverwogen keuze maken. Met onze interactieve online voorlichtingen in mei en april, hopen wij je een beter beeld te geven van de inhoud van ons aanbod.

Opleider & specialist Handschriftonderwijs en schrifteducatie

29 mei, 16 – 17 uur

Leren schrijven is een van de belangrijkste leerprocessen op de basisschool. Vind jij het belangrijk dat pabostudenten zich bekwamen in het geven van goed handschriftonderwijs? Of wil jij jouw kennis en vaardigheden over handschriftonderwijs verdiepen? Kom dan naar de online voorlichting!

Aanmelden

 

 

Gedragsspecialist

29 mei, 15 – 16 uur

Wil jij op basis van reflectie en bewezen inzichten beter leren omgaan met gedragsvraagstukken van leerlingen en groepen? En wil jij vaardigheden ontwikkelen hoe je als gedragsspecialist andere leraren kunt ondersteunen? Volg dan de opleiding Gedragsspecialist.

Aanmelden

 

Rekencoördinator/-specialist

29 mei, 15 – 16 uur

Wil jij je sterk maken voor goed rekenonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Rekencoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Aanmelden

 

Teacher Leader / Middenmanagement

30 mei, 17 – 18 uur

Werk jij in het po, vo of mbo en heb of ambieer je een leidinggevende taak in het onderwijs? En wil je een bijdrage leveren aan de schoolontwikkeling? De opleiding Teacher Leader / Middenmanagement  voorziet in al deze leerdoelen. Tijdens de opleiding worden verschillende aspecten van leiderschap belicht. Je krijgt lessen in verandermanagement, coachen en begeleiden en communicatie. Persoonlijk leiderschap staat centraal.

Aanmelden

 

Coördinator burgerschapsonderwijs

29 mei, 16 – 17 uur

De school en de samenleving staan niet los van elkaar. Ingrijpende ontwikkelingen als pandemieën, nieuwe technologieën, klimaatproblemen en tegenstellingen tussen arm en rijk volgen elkaar razendsnel op en hebben ook invloed op het denken en handelen van de leraren en leerlingen. Maar welke invloed is dat? En hoe voorkom je dat verschillende denkbeelden leiden tot polarisatie en kansenongelijkheid binnen de school? Vragen als deze staan centraal in de post-hbo-opleiding Diversiteit & kritisch burgerschap.

Aanmelden

 

Specialist Toekomstgericht Onderwijs

29 mei, 15 -16 uur

Spreekt wetenschap, technologie en ICT inbedden in jouw onderwijs je aan? Ben jij die leraar bij wie kinderen en collega’s als eerste aankloppen als ze vragen hebben over onderzoekend leren? Na afronding van de post-hbo-opleiding Toekomstgericht Onderwijs ben je erkend specialist in het onderwijs van vandaag en morgen.

Aanmelden

 

Taalcoördinator/-specialist

29 mei, 16 – 17 uur

Wil jij je sterk maken voor goed taalonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Taalcoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het taalonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Aanmelden

 

Coachen in het onderwijs

29 mei 16 – 17 uur

Durf je te vertragen in het onderwijs? En een ander centraal te stellen in een gesprek? Zie je het ook als een uitdaging om collega-leerkrachten te prikkelen om een ander perspectief in te nemen? Heb jij oog voor het beroep van leraar? En zou je startende leraren dolgraag willen coachen? Volg de opleiding Coachen in het onderwijs. Coaching is namelijk een effectieve manier om de professionalisering van de (aanstaande) leraar te bevorderen.

Aanmelden

 

Daarom kiezen cursisten voor IPABO

happy-man-with-long-thick-ginger-beard-has-friendly-smile

Het zet je op het spoor van evidence based informatie zodat je vernieuwingen/veranderingen goed onderbouwd kunt voorleggen aan je team. Ik heb ik veel kennis opgedaan en ben nog meer gemotiveerd geraakt om met deze nieuwe kennis, mijn school een extra boost te geven en beter op de kaart te zetten.

Michael, cursist Post-hbo
interactieve-vaardigheden-EDIT.jpg

Ik heb de colleges zeer gewaardeerd! Het heeft me op veel punten aan het denken gezet en ik heb goede ideeën meegenomen voor mijn lessen en die van mijn collega’s. Ik heb voor de IPABO gekozen, omdat het een fijne flexibele organisatie is waar men meedenkt met studenten.

Hanna, cursist Post-hbo
Cheerful middle aged woman with curly hair

De theorie gebruik ik gelijk in de klas! De kracht van het programma zit in zeer bevlogen en kundige docenten die rekening houden met wensen en vragen van cursisten. Ik krijg een mooie mix van theorie met veel praktijkvoorbeelden. Het heeft me nieuwsgieriger gemaakt en de kinderen zien op hun beurt mijn enthousiasme.

Corinne, cursist post-hbo bij IPABO