Een stap verder in het onderwijs

Een keuze voor een cursus of training is niet zo maar gemaakt. Je investeert veel tijd en geld. Daarom wil je een weloverwogen keuze maken. Met onze interactieve online voorlichtingen in mei en april, hopen wij je een beter beeld te geven van de inhoud van ons aanbod.

Opleider & specialist Handschriftonderwijs en schrifteducatie

20 maart, 16.00 – 17.00 uur

Leren schrijven is een van de belangrijkste leerprocessen op de basisschool. Vind jij het belangrijk dat pabostudenten zich bekwamen in het geven van goed handschriftonderwijs? Of wil jij jouw kennis en vaardigheden over handschriftonderwijs verdiepen? Kom dan naar de online voorlichting!

Aanmelden

 

 

Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs

19 maart, 16.00 – 17.00 uur

Iedereen weet wel dat de meeste kinderen graag bewegen en spelen. Maar hoe houd je die motivatie vast in het gymlokaal en daarbuiten? Tijdens de post-hbo-opleiding Bewegingsonderwijs leer je daar alles over. Ben jij straks de vakspecialist die het minder sportieve kind plezier in bewegen geeft?

Aanmelden

 

Gedragsspecialist

27 maart, 15.00 – 16.00 uur

Wil jij op basis van reflectie en bewezen inzichten beter leren omgaan met gedragsvraagstukken van leerlingen en groepen? En wil jij vaardigheden ontwikkelen hoe je als gedragsspecialist andere leraren kunt ondersteunen? Volg dan de opleiding Gedragsspecialist.

Aanmelden

 

Rekencoördinator/-specialist

20 maart, 15.00 – 16.00 uur

Wil jij je sterk maken voor goed rekenonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Rekencoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Aanmelden

 

Zij-instroom directeur

6 maart, 15.00 – 16.00 uur

Binnen het onderwijs is er een tekort aan leidinggevenden. Ben jij die leidinggevende professional van buiten het onderwijs die de ambitie heeft om door te groeien tot basisschooldirecteur? Volg dan de zij-instroomopleiding Directeur Basisonderwijs.

Aanmelden

 

Teacher Leader / Middenmanagement

19 maart, 17.00 – 18.00 uur

Werk jij in het po, vo of mbo en heb of ambieer je een leidinggevende taak in het onderwijs? En wil je een bijdrage leveren aan de schoolontwikkeling? De opleiding Teacher Leader / Middenmanagement  voorziet in al deze leerdoelen. Tijdens de opleiding worden verschillende aspecten van leiderschap belicht. Je krijgt lessen in verandermanagement, coachen en begeleiden en communicatie. Persoonlijk leiderschap staat centraal.

Aanmelden

 

Schoolleider Basisbekwaam

19 maart, 15.00 – 16.00 uur

Heb jij de ambitie om leidinggevende te worden binnen het po, vo of mbo? Met de managementopleiding Schoolleider Basisbekwaam leer je de basisvaardigheden om als schoolleider aan de slag te gaan. Goede schoolleiders lopen voorop bij vernieuwingen, hebben zelfkennis en inspireren anderen. Naast persoonlijk leiderschap lopen praktijkgericht onderzoek en werplekopdrachten met eigen praktijkcasussen als een rode draad door de opleiding.

Aanmelden

 

Schoolleider Vakbekwaam

19 maart, 16.00 – 17.00 uur

Als directeur van een onderwijsorganisatie moet je je meer dan ooit bezighouden met politieke invloeden, samenwerking, positionering, krimp en groei, innovatie en exploitatie. Om successen te boeken moet je bedrijfsmatig, ondernemend en naar buiten gericht leiderschap tonen. Daarnaast wil je een lerende organisatie ontwikkelen en innovaties initiëren.  Je leert succesvol te opereren als een allround en innovatief schoolleider met kennis van de eigen competenties en een nieuwsgierige blik naar buiten.

Aanmelden

 

Coördinator burgerschapsonderwijs

20 maart, 16.00 – 17.00 uur

De school en de samenleving staan niet los van elkaar. Ingrijpende ontwikkelingen als pandemieën, nieuwe technologieën, klimaatproblemen en tegenstellingen tussen arm en rijk volgen elkaar razendsnel op en hebben ook invloed op het denken en handelen van de leraren en leerlingen. Maar welke invloed is dat? En hoe voorkom je dat verschillende denkbeelden leiden tot polarisatie en kansenongelijkheid binnen de school? Vragen als deze staan centraal in de post-hbo-opleiding Diversiteit & kritisch burgerschap.

Aanmelden

 

Vakspecialist Muziek

20 maart, 16.00 – 17.00 uur

Heb jij affiniteit met muziek en wil je voor dit vak een centrale, kartrekkersrol spelen in je eigen basisschool? Wil je bijdragen aan de verbetering van het culturele klimaat in de school? Met de opleiding Vakspecialist Muziek bereik je direct zichtbaar resultaat voor jou en je school.

Aanmelden

 

Specialist Toekomstgericht Onderwijs

19 maart, 15.00-16.00 uur

Spreekt wetenschap, technologie en ICT inbedden in jouw onderwijs je aan? Ben jij die leraar bij wie kinderen en collega’s als eerste aankloppen als ze vragen hebben over onderzoekend leren? Na afronding van de post-hbo-opleiding Toekomstgericht Onderwijs ben je erkend specialist in het onderwijs van vandaag en morgen.

Aanmelden

 

Leesspecialist

21 maart, 15.30-16.00

Wil jij actief meewerken aan de verbetering van de kwaliteit van het taal- en leesonderwijs op jouw eigen school? Ontwikkel je dan vakinhoudelijk als leesspecialist bij deze opleiding.

Aanmelden

 

Taalcoördinator/-specialist

20 maart, 16.00 – 17.00 uur

Wil jij je sterk maken voor goed taalonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Taalcoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het taalonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Aanmelden

 

Coachen

18 maart, 16.00-17.00 uur

Durf je te vertragen in het onderwijs? En een ander centraal te stellen in een gesprek? Zie je het ook als een uitdaging om collega-leerkrachten te prikkelen om een ander perspectief in te nemen? Heb jij oog voor het beroep van leraar? En zou je startende leraren dolgraag willen coachen? Volg de opleiding Coachen in het onderwijs.

Aanmelden

 

Daarom kiezen cursisten voor IPABO

happy-man-with-long-thick-ginger-beard-has-friendly-smile

Het zet je op het spoor van evidence based informatie zodat je vernieuwingen/veranderingen goed onderbouwd kunt voorleggen aan je team. Ik heb ik veel kennis opgedaan en ben nog meer gemotiveerd geraakt om met deze nieuwe kennis, mijn school een extra boost te geven en beter op de kaart te zetten.

Michael, cursist Post-hbo
interactieve-vaardigheden-EDIT.jpg

Ik heb de colleges zeer gewaardeerd! Het heeft me op veel punten aan het denken gezet en ik heb goede ideeën meegenomen voor mijn lessen en die van mijn collega’s. Ik heb voor de IPABO gekozen, omdat het een fijne flexibele organisatie is waar men meedenkt met studenten.

Hanna, cursist Post-hbo
Cheerful middle aged woman with curly hair

De theorie gebruik ik gelijk in de klas! De kracht van het programma zit in zeer bevlogen en kundige docenten die rekening houden met wensen en vragen van cursisten. Ik krijg een mooie mix van theorie met veel praktijkvoorbeelden. Het heeft me nieuwsgieriger gemaakt en de kinderen zien op hun beurt mijn enthousiasme.

Corinne, cursist post-hbo bij IPABO